در باغ های انگور شهرستان کاشمر تقریبا ۲۰ نوع انگور یافت می شود. انگورهای پیکامی و عسکری جز بهترین نمونه های انگوری است که می توان در این شهرستان به وضوح پیدا کرد. از این نوع انگورها برای تبدیل به کشمش سبز قلمی و دودی استفاده می کنند.
صادرات ۲۷ درصد از کشمش های صادراتی دنیا باعث شده است تا کشور ایران به یکی از قطب های صادرات کشمش در دنیا تبدیل شود. به دلیل کیفیت بالا، این محصول جز صادرات کشورمان به دیگر کشورها نیز می باشد به طوری که کشمش صادراتی کاشمر جایگاه ویژه ای در میان اقلام صادراتی به کشورهای هدف را به دست آورده است. در سطح جهانی کشمش کاشمر معمولاً با نام های تجاری کشمش سبز و یا کشمش قلمی شناخته می شود.
به طور متوسط می توان بیان کرد که هر ساله حدود ۵۰ درصد از کشمش تولید شده در باغات انگور شهرستان کاشمر به عنوان صادرات کشمش کاشمر به کشور های آسیایی مانند پاکستان و تاجیکستان و کشورهای اروپایی مثل فرانسه و انگلیس صادر می شوند.
کشاورزان و باغداران شهرستان کاشمر ۵۰ درصد دیگر از کشمش سبز قلمی را برای عرضه در سطح بازارهای داخلی کشور عرضه می کنند.
البته ذکر این نکته نیز الزامی است که این درصد صادرات کشمش کاشمر به خارج از کشور می تواند با توجه به شرایط دستخوش تغییراتی نیز بشود. در صورت که قیمت کشمش صادراتی کاشمر بسیار بالاتر و به صرفه تر از قیمت داخلی این محصول باشد طبیعاً دلالان عرصه ی صادرات با افزایش صادرات کشمش سبز کاشمر به دنبال سود بیشتر می روند.
این مقوله درباره ی تولید کشمش سبز از تاکستان های انگور نیز حکم فرماست. می توان گفت در صورتی که قیمت این محصول در بازار داخلی بسیار بالاتر از قیمت انگور بوده و یا صادرات کشمش کاشمر سود بیشتری برای باغداران داشته باشد، باغداران بخش بیشتری از انگور تاکستان های خود را برای تولید کشمش در نظر می گیرند تا با ارائه این محصول به بازارهای داخلی و یا صادرات آن بتوانند به سود مناسبی دست یابند.
علاوه بر ایران، کشورهای ترکیه و آمریکا نیز صادر کنندگان اصلی کشمش در جهان هستند و انواع مختلفی از کشمش های خود را در اختیار مشتریان جهانی می گذارند.
منبع »
صادرات ترشیز - کشمش کاشمر
:: برچسبها:
کشمش ,
کشمش صادراتی ,
کشمش کاشمر ,
کشمش سبز کاشمر ,
کشمش تیزابی کاشمر ,
کشمش زرد کاشمر ,
|
امتیاز مطلب : 174
|
تعداد امتیازدهندگان : 35
|
مجموع امتیاز : 35